دوربین های مداربسته حرارتی یا گرمایی (Thermal CCTV Camera) نوعی از دوربین های مداربسته هستند که تصاویر خود را به جای نور با توجه به شکل گرمایی محیط می سازند. در این مطلب با این دوربین ها بیشتر آشنا خواهیم شد.
دوربین های حرارتی چطور کار می کنند؟
دوربین های مدار بسته thermal ساختاری تا حدی مشابه به دوربین های مداربسته عادی دارند. در این نوع دوربین ها بسیاری از قسمت های دوربین عملکردی مشابه دارند.
دوربین حرارتی از طریق یک لنز پرتوهای گرمایی منتشر شده توسط اجسام گرم را بر روی چیپ تصویر گرمایی متمرکز می کنند. چیپ تصویر این دوربین ها به جای دیود حساس به نور از دیودهای حساس به پرتوهای گرمایی تشکیل شده است. این دیودها پس از برخورد پرتوهای گرما با توجه به شدت آن مقداری از ولتاژ را ایجاد می کنند که در نهایت به اطلاعات دیجیتال یا سیگنال های آنالوگ تبدیل می شود و از این طریق شما خواهید توانست آنها را در یک نمایشگر ببینید.
کاربرد دوربین های مداربسته گرمایی چیست؟
دوربین های حرارتی با توجه به خصوصیات و مشخصاتشان تنها کاربری های مرتبط با ردیابی و تشخیص دارند. عمده کاربری این دوربین ها برای محل هایی با حساسیت امنیتی بالاست. این دوربین به کاربر امکان می دهد تا اطلاعات حرارتی محیط اطراف خود را دریافت کند. این اطلاعات می تواند نقش حیاطی در ایجاد امنیت بیشتر در محیط را داشته باشد.


نقاط قوت و ضعف دوربین های حرارتی
نقاط قوت
دوربین های حرارتی امکان تشخیص موجودات زنده و خودروها را تا برد بسیار بالا را فراهم می کند.
دوربین های thermal امکان تشخیص و مکان یابی موجودات زنده و خودروها را در شرایط بد آب و هوایی ایجاد می کنند.
دوربین های حرارتی می تواند امکان دسترسی به اطلاعات گرمایی محیط را فراهم کند. این اطلاعات می تواند کاربردهای مهم و خاصی داشته باشد. برای مثال زنده بودن یک جسم یا موجود را نشان دهد. یا روشن بودن یک خودروی بی حرکت را تشخیص دهد.
نقاط ضعف
این دوربین ها رزولوشن بسیار محدودی دارند (نهایتا تا ۲۸۸*۳۸۴) که در تشخیص جزئیات تصویر شما را با مشکل رو به رو خواهد کرد.
دوربین های حرارتی با توجه به دادن تصویر گرمایی از صورت، نمیتوانند امکان تشخیص هویت افراد را ایجاد کنند.
دوربین های گرمایی به نسبت پر هزینه هستند.